Werkwijze

Een geveltuin is een strook verticale begroeiing van planten tegen de gevel van een gebouw. De straat knapt ervan op en je huis blijft in de zomer frisser. Zo’n klimplant maakt de straat een stuk gezelliger! Draagt bij aan de biodiversiteit in de stad en helpt de lucht te zuiveren. Met minder tegels in je straat, kan het regenwater gelijk de grond invloeien wat het grondwaterpeil ten goede komt!

dashboard

Plantvak maken

Om een geveltuintje aan te leggen worden een of meerdere stoeptegels verwijderd om zo een plantvak van 50cm op 30cm te creëren. Er wordt een gat gegraven van ongeveer 40cm diep dat wordt opgevuld met compost en planten. We werken het plantvak af met een boordsteen zodat alles netjes oogt.

spa

Planten

De planten die je terugvindt in ons aanbod zijn niet zelf hechtend, maar klimmen langs de klimhulp die wij installeren naar boven. Je hoeft dus geen schrik te hebben voor schade aan je gevel.

trending_up

Klimhulp

De klimhulp bestaat uit enkele oogvijzen en een gecoate staaldraad die worden bevestigd aan de gevel. Onze ervaren klussers installeren de klimhulp met zorg voor je gevel. We bieden verschillende vormen van klimhulp aan, meer info hierover vind je op het bestelformulier onder 'ik wil een geveltuintje'.

verified_user

Veiligheid

Om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen installeren wij de klimhulp van je geveltuin maximaal tussen je 1ste en 2de raampartijen. Een klimhulp met een hoek naar links, rechts of T-klimhulp oogt ook het mooist wanneer deze zich tussen je gelijkvloerse ramen en ramen op het eerste verdiep bevindt.

schedule

Timing

Geveltuintjes kunnen het ganse jaar door aangelegd worden, maar planten doen we enkel in de maanden maart, april, september, oktober en november. Indien we jouw geveltuin aanleggen buiten het plantseizoen keren we later terug om je planten in de aarde te zetten.

swap_horiz

Vrije doorgang

Het is natuurlijk wel belangrijk dat er na aanleg van je geveltuintje nog steeds voldoende vrije doorgang is, namelijk minimum 1m.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x